Oskarinleipä

2 annosta

2 (250 g) naudan lehtipihviä ulkofileestä

Kastike:

½ dl kuivaa valkoviiniä

1 rkl valkoviinietikkaa

3 kananmunan keltuaista

100 g voita

2½ rkl tomaattipyreetä

1 tl sitruunamehua

1 tl kuivattua rakuunaa

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

¼ tl sokeria

1 rkl persiljasilppua

Lisäksi:

3 rkl voita

¼ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

2 viipaletta maalaisleipää

1 prk (330g/205 g, 6 kpl) valkoista tankoparsaa (säilyke)

noin 16 katkaravunpyrstöä

Nosta lihat huoneenlämpöön.

Valmista kastike vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna kattilassa viini ja etikka. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan hyvin sekoittaen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kastike ei saa missään vaiheessa kiehua.

Kun seos alkaa kuohkeutua ja paksuuntua, nosta kattila sivuun ja vatkaa joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina. Kun kastike on tasaista, lisää tomaattipyree, tilkka sitruunamehua ja mausteet. Viimeistele kastike persiljasilpulla.

Kuumenna pieni määrä voita pannulla ja paista siinä pihvit molemmin puolin. Mausta lihat ja pidä ne lämpimänä. Paista pannussa leivät rapeiksi lopussa voissa tai paahda ne paahtimessa.

Kokoa leivät lämmitetyille lautasille. Nosta pihvit leipien päälle ja valuta päälle kastiketta. Asettele parsat ja katkaravut päällimmäiseksi. Tarjoa oskarinleivät heti lämpimänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *