2 annosta
Sienikastike:
1½ dl esikäsiteltyjä kantarelleja (pakaste tai säilyke)
½ sipulia
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 prk (2 dl) kermaa
Lisäksi:
2 viipaletta pekonia
2 (noin 250 g) porsaan lehtipihviä
ulkofileestä
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 viipaletta maalaisleipää
1 rkl voita
Koristeluun:
kevätsipulia silputtuna
Hienonna sienet. Kuori ja silppua sipuli.
Kuumenna pannulla voi ja ruskista siinä kevyesti sienet ja sipulisilppu. Ripottele vehnäjauhot sieniseokseen ja kaada joukkoon kerma. Sekoita ja hauduta viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä ne talouspaperin päälle valumaan. Ruskista pannulla ohueksi nuijitut porsaan lehtipihvit molemmin puolin. Mausta pihvit, nosta ne sivuun ja pidä ne lämpiminä.
Lisää pannuun voita ja paista siinä leipäviipaleet rapeiksi. Vaihtoehtoisesti voit paahtaa leivät paahtimessa.
Kokoa metsästäjänleivät lämmitetyille lautasille. Nosta leipäviipaleiden päälle pihvit ja pekonit. Jaa sienikastike tasaisesti lihojen päälle. Koristele kevätsipulilla. Tarjoa leivät läm-
pimänä.