2 annosta
300 g lohifileetä
3 rkl voita
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 tl sitruunamehua
2 kananmunaa
2 ruisleipäviipaletta
muutama salaatinlehti
Lisäksi:
1 tl kapriksia
2 rkl majoneesia
1 rkl tilliä silputtuna
Pyyhkäise kalan pinta talouspaperilla. Leikkaa fileestä 2 perhospihviä siten, että leikkaat noin sentin viipaleen nahkaan asti ja viereisen viipaleen loppuun asti. Avaa näin syntynyt leike kirjan tapaan.
Kuumenna pannulla pieni määrä voita ja paista siinä lohiperhoset molemmin puolin. Mausta kalat ja purista päälle sitruunamehua. Nosta kalat syrjään ja paista pannulla lopussa voissa munat ja lopuksi leivät.
Kokoa kappelileivät lämmitetyille lautasille. Asettele leipien päälle salaatinlehdet, kalat ja päällimmäiseksi munat. Rouhi pintaan vielä hiukan suolaa ja pippuria. Koristele muutamalla kapriksella.
Tarjoa kappelileivät lämpimänä tillillä maustetun majoneesin kanssa.