2 annosta
1 sipuli
300 g naudan jauhelihaa
½–¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2–3 rkl voita
2 kananmunaa
2 hiivaleipäviipaletta
muutama salaatinlehti
½ punasipulia renkaina
Kuori ja hienonna sipuli. Vaivaa jauhelihaan sipulisilppu ja mausteet. Voit halutessasi kuullottaa sipulin pannussa voissa.
Muotoile taikinasta kaksi jauhelihapihviä. Kuumenna pannussa puolet voista ja paista pihvit molemmin puolin ruskeiksi.
Paista munat mieluisalla tavalla – joko molemmin puolin tai vain toiselta puolelta.
Pidä pihvit ja munat lämpiminä. Paista lopuksi pannulla leivät rapeiksi lopussa voissa tai paahda ne paahtimessa. Kokoa leivät lämmitetyille lautasille.
Asettele leipäviipaleille salaattia, sitten jauhelihapihvit, munat ja sipulirenkaat. Koristele halutessasi persiljalla.
Tarjoa oopperaleivät lämpimänä.