Oopperaleipä

2 annosta

1 sipuli

300 g naudan jauhelihaa

½–¾ tl suolaa

½ tl mustapippuria

2–3 rkl voita

2 kananmunaa

2 hiivaleipäviipaletta

muutama salaatinlehti

½ punasipulia renkaina

Kuori ja hienonna sipuli. Vaivaa jauhelihaan sipulisilppu ja mausteet. Voit halutessasi kuullottaa sipulin pannussa voissa.

Muotoile taikinasta kaksi jauhelihapihviä. Kuumenna pannussa puolet voista ja paista pihvit molemmin puolin ruskeiksi.

Paista munat mieluisalla tavalla – joko molemmin puolin tai vain toiselta puolelta.

Pidä pihvit ja munat lämpiminä. Paista lopuksi pannulla leivät rapeiksi lopussa voissa tai paahda ne paahtimessa. Kokoa leivät lämmitetyille lautasille.

Asettele leipäviipaleille salaattia, sitten jauhelihapihvit, munat ja sipulirenkaat. Koristele halutessasi persiljalla.

Tarjoa oopperaleivät lämpimänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *