Gäddmuffins deluxe med gräddfilssås

Gräddfilssås

  • 1 burk gräddfil
  • 1/2 finhackad rödlök (eller 1 liten)
  • 2 tsk dijon-senap
  • 1 msk majonnäs
  • dill
  • salt och vitpeppar

Blanda ingredienserna till gräddfilssåsen, krydda enligt smak med salt och vitpeppar och låt stå svalt medan gäddmuffinsen tillreds.

Gäddmuffins

  • 400 g gäddfilé
  • 100 g kallrökt lax
  • 1/2 rödlök (eller 1 liten)
  • 1 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1/2 dl skorpmjöl
  • 3 tsk salt
  • vitpeppar
  • dill
  • saft från en halv citron

Ställ ugnen på 180 grader. Blanda grädden med skorpmjöl, salt, vitpeppar och citronsaft. Låt svälla medan fisken bereds. Tärna ner fisken och löken grovt och mal i en matberedare. Lägg i smeten av skorpmjöl, ägget och dillen. Blanda allt till en jämn smet i matberedaren. Tillsätt en skvätt mjölk om smeten känns för tjock. Fördela smeten jämnt i muffinsformar (ca 6 st modell större) och stek i ugnen i ca 20 minuter. Ugnens grillmotstånd några minuter mot slutet ger lite mera färg på ytan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *