Vorschmack

  • 750 g lampaanjauhelihaa
  • 750 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 pieni rasia anjovista liemineen
  • (1 vähäsuolainen sillifilee)
  • 2-3 keskikokoista punasipulia
  • 2-3 dl vettä
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • jauhettua mustapippuria
  • (2 ruokalusikallista tomaattisosetta)

Lisäksi: uuniperunoita, maustekurkkua, punajuurta, punasipulia ja kevyt-ranskankermaa.

Ruskista jauhelihat kevyesti valurautapadassa tai paistinpannulla. Kypsennä viipaleiksi leikatut sipulit lihan mukana. Anna jäähtyä hiukan, ennen kuin jatkat valmistusta.

Hyvä vorschmack on hienojakoista. Siksi se jauhetaan monitoimikoneella (tai vanhaan tapaan lihamyllyllä), jolloin samalla hienonnetaan lihan mukana valkosipulikynnet, anjovikset ja sillifilee, jos sitä käytetään. Siirrä seos korkeareunaiseen uunivuokaan tai pataan. Tarkista maku ja lisää pippuria sekä vettä, niin että seoksesta tulee jauhelihakastikkeen tapaista. Se sakenee haudutettaessa.

Hauduta ruokaa uunissa matalassa, noin 150 asteen lämmössä 4-5 tuntia (vähempikin riittää – jo parissa tunnissa ruoat maut ovat hautuneet harmoniseksi kokonaisuudeksi). Sekoittele välillä. Jos käytät pataa, voit hauduttaa ruokaa yhtä hyvin liedellä miedolla lämmöllä.

Pese huolella harjaten uuniperunat ja laita ne karkeaan suolaan upotettuina tai folioon käärittyinä kypsymään uuniin noin 1,5 tuntia ennen tarjoilua. Jos valmistat kuminaperunoita eli puolikkaita uuniperunoita, riittää niille noin 1?2 tunnin kypsymisaika. Tarjoa ruoka aivan kuumana. Käytä tarvittaessa lämpölevyalustaa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *