Ingredienser (8 portioner)
- 1 ½ kg rostbiff
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Marinad
- 1 dl japansk soja
- 1 ½ dl balsamvinäger
- ½ dl flytande honung
- 2 hackade vitlöksklyftor
- ½ tsk nymalen svartpeppar
Till garnering
- färsk gräslök
Tillagning
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar.
- Placera en köttermometer mitt i köttet.
- Lägg det i en ugnsfast form.
- Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59 grader. Det tar cirka 1 ½ – 2 timmar.
- Blanda ingredienserna till marinaden.
- Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar.
- Häll över marinaden och skyn från köttet.
- Lägg in det i kylen när det svalnat.
- Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga drygt ett dygn i kylskåp.
- Skär köttet i tunna skivor, häll på lite av marinaden och rulla ihop.
- Garnera med gräslök.
- Servera med potatisgratäng.
Vintips till receptet
Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)