Rostbiff (marinerad)

Ingredienser (8 portioner)

  • 1 ½ kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Marinad

  • 1 dl japansk soja
  • 1 ½ dl balsamvinäger
  • ½ dl flytande honung
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • ½ tsk nymalen svartpeppar

Till garnering

  • färsk gräslök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar.
  3. Placera en köttermometer mitt i köttet.
  4. Lägg det i en ugnsfast form.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59 grader. Det tar cirka 1 ½ –   2 timmar.
  6. Blanda ingredienserna till marinaden.
  7. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar.
  8. Häll över marinaden och skyn från köttet.
  9. Lägg in det i kylen när det svalnat.
  10. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga drygt ett dygn i kylskåp.
  11. Skär köttet i tunna skivor, häll på lite av marinaden och rulla ihop.
  12. Garnera med gräslök.
  13. Servera med potatisgratäng.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *